Home Tips

Hij hield zijn schoenen aan in huis. Waar hij vervolgens achter kwam? Dit moet IEDEREEN weten!

802

Je komt thuis na een lange dag en het enige wat je wilt is op de bank ploffen. Niet veel later kom je erachter dat je je schoenen nog aan hebt. Dit is wel herkenbaar voor de meeste van ons. Toch? Dacht het ook wel!

In bepaalde culturen is het vanuit religieuze, culturele of hygiënische overwegingen de gewoonte om schoenen bij de voordeur uit te trekken. Dit is vaak zelfs in winkels niet ongebruikelijk. In Nederland wordt deze gewoonte door sommigen ook overgenomen.

Zoals we op de vorige pagina al zeiden… Er zijn veel culturen waarbij het niet gepast is om schoenen binnen te dragen. Zoals bij veel Aziatische culturen, ze geloven bijvoorbeeld in Japan dat het ongeluk brengt en het is echt een zonde om je schoenen aan te houden. Maar wist je ook dat er een goede reden is dat mensen hun schoenen uit doen? Daar ben ik laatst achtergekomen en wil ik jullie graag even voor waarschuwen.
skoenenDe universiteit van Houston is er namelijk achtergekomen dat maar liefst 39% van alle schoenen de bacterie C. diff (ook wel bekend als het Clostridium difficile) bevat. Deze is resistent tegen antibiotica en kan diarree en andere ontstekingen veroorzaken. Wist je dat de schoenen die je draagt zelfs viezer zijn dan een toiletbril op een openbare voorziening? Gadver! Schoenen die slechts 2 weken zijn gedragen bevatten gemiddeld al 44.000 risicovolle bacteriën die onder andere longontsteking kunnen veroorzaken.
skimmel Dit alles is pas helemaal gevaarlijk als je kleine kinderen hebt die nog geen sterke weerstand hebben opgebouwd… Hun immuunsysteem is nog niet volledig ontwikkeld waardoor deze bacteriën makkelijker kunnen overnemen. Vergeet dit bericht niet te delen met familie en vrienden, sharing is caring!