Home nieuws

Rapper BOEF opnieuw aangehouden in Tilburg. Bekijk de beelden:

112027

De omstreden rapper Boef is afgelopen nacht opgepakt in Tilburg. Hij was net twee dagen op vrije voeten na een eerdere aanhouding in Rotterdam.  ,,Hij heeft de gedragsaanwijzingen overtreden, daarom is hij opgepakt”, laat het Openbaar Ministerie vanochtend aan Omroep Brabant weten.

Op foto’s en een filmpje op internet is te zien dat de omstreden rapper en vlogger, die sinds kort in Tilburg woont, door agenten wordt meegenomen. Bij de arrestatie verzette de rapper zich niet. Hij zou optreden in de Tilburgse club Epic.

Boef (23) werd vorig weekend in Rotterdam gearresteerd nadat hij in een filmpje op internet had opgeroepen om naar Tilburg te komen om daar te gaan vechten. Die actie was gericht tegen de Tilburgse rapper Para Soma en diens aanhang.

De van opruiing verdachte Boef was juist donderdag vrijgelaten. Hij blijft volgens de politie verdachte. Vanwege de ophef rond zijn persoon hebben zaaleigenaren, onder meer in Dordrecht, Eindhoven en Tilburg, optredens geannuleerd. Volgens het Dordtse poppodium Bibelot was de rapper daar vandaag sowieso niet welkom, omdat hij zich na zijn vrijlating ,,wederom beledigend en bedreigend” heeft uitgelaten in de richting van de politie.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hem gisteren in Tilburg gehoord over de beledigingen van agenten in zijn vlogs. Na het verhoor is hem door het OM een dagvaarding voor een zitting van de politierechter meegegeven. Boef riep zijn fans eerder deze week op niet naar zijn woning te komen omdat buurtbewoners hadden geklaagd over overlast.

Het management van de rapper was vanochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Zijn beste vriend Frenchi plaatste gisternacht een filmpje online op zijn Instagram account waar te zien hoe BOEF wordt meegenomen in een politie busje. Hieronder is alles te zien: