Home nieuws

Moskee Culemborg werd in brand gestoken: Zaten PVV’ers hier achter?

909

In Culemborg zijn meerdere branden in en bij de wijk Terweijde geweest. Rond 21.00 uur brak er brand uit in een moskee. Enkele uren later gingen zes auto’s in vlammen op. De brand veroorzaakte veel rookoverlast. De brandweer adviseerde om bewoners ramen en deuren te sluiten. Het vuur was rond 23.00 onder controle.

Het pand is in bezit van de Vereniging Islamitische gemeenschap Culemborg. Die organisatie kocht het oude zwembad afgelopen zomer voor 410.000 euro. Veel bewoners zeggen dat de brand is aangesticht. De politie onderzoekt of sprake is van brandstichting. Ook wordt gekeken naar een verband tussen de zes autobranden die in de nacht van woensdag op donderdag woedden in de buurt.

Het gerucht gaat dat PVV’ers achter de brand zitten, omdat ze niet zouden willen dat Culemborg een gloednieuw moskee kreeg.

culenborg
De voorzitter van het moskeebestuur, Hassan Barzizaoua, zei tegenover De Gelderlander dat de moskee is afgesloten van gas en elektra. Ook hij kan geen andere oorzaak bedenken dan dat de brand is aangestoken.