Home bizar

Het Chinese honden eet festival begint bijna! DEEL dit alsjeblieft door en red veel hondjes!

4409

Ze zijn al volop aan het voorbereiden voor het chinees honden vlees festival wat in Yilin, Guangxi Zhuang China wordt gehouden. Lokale bewoners wachten tot de honden aankomen zodat ze kunnen werken, terwijl handelaren hun handen vol hebben, wanhopig proberen ze de vraag naar hondenvlees te vullen.

De eerste stap van het festival is al begonnen: duizenden honden worden vanuit het hele land naar de stad Yulin gebracht. Het zijn vaak gestolen huisdieren of wilde honden waarvan ze denken dat niemand ze mist, dus waarom zouden ze het dan niet mogen opeten? De hondjes zitten opgesloten in kooien zonder eten en water. Hun reis kan soms een paar uur duren maar soms ook twee of zelfs drie dagen. Sommige honden overleven deze reis nieters.

Hier houdt een klant een puppy vast voor het hondenvlees festival.

hondenvlees2

Wanneer ze aankomen in Yulin worden ze verkocht aan restaurants of privé chefs. Om voor de versheid van het vlees te zorgen worden ze in kleine kooien bewaard in de buurt van de hoofdwegen, zodat klanten de honden zelf kunnen uitkiezen, welke ze willen opeten.

De hondjes worden vastgehouden in kooien om er zeker van te zijn dat het vlees vers is.

hondenvlees3

Lokale mensen uit Yulin zijn extreem blij om het festival in hun stad te houden – wat op 21 juni wordt gehouden – en zeggen dat ze het lekkerste hondenvlees van de hele vleesmarkt bereiden.

Tijdens het festival consumeren de mensen ongeveer 300.000 kilo hondenvlees.

De gemeente in Yulin doet net alsof er niks aan de hand is. Dit is niet alleen immoreel maar ook illegaal: al mag hondenvlees verkocht worden in het land, moeten de verkopers wel een zogenaamd “Gezondheids-certificaat” hebben om te laten zien waar het vlees vandaag komt, maar de honden zijn bijna allemaal gestolen huisdieren of van de straten geplukt, dit mag absoluut niet. Als de gemeente de moeite zou nemen om dit te onderzoeken zouden ze dit gelijk delen!

Meer dan 10000 honden worden gebarbecued of leven gekookt bij de editie van dit jaar.
hondenvlees4

Andere honden worden levend gekookt.
hondenvlees5

Sommige honden worden gered door vrijwilligers, en dat wordt steeds meer als we dit met zijn allen delen.
hondenvlees6

Laat alsjeblieft zien dat je het hier niet mee eens bent. Deel dit en laat je stem horen, met zijn alleen kunnen we hier echt wat aan doen!

Laat je alsjeblieft horen want deze honden hebben ons meer nodig dan ooit! We hopen echt dat je dit deelt zodat we deze hondjes kunnen redden.