Home Ongelooflijk!

De boerka wordt per direct VERBODEN in Marokko!

876

boerka-2

Tegenover de Marokkaanse nieuwssite Le360 zou een hooggeplaatste ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken het verbod hebben bevestigd: “We hebben de maatregel genomen om de import, vervaardiging en verkoop van boerka’s te verbieden in alle steden en dorpen van het koninkrijk.”

Een boerkahandelaar uit Salé, vlakbij Rabat, zei tegen de nieuwssite Al Yaoum24 dat hij en zijn collega’s zondag werd verteld dat ‘extremisten de boerka zouden kunnen gebruiken om terroristische aanslagen te plegen’. Daarom moesten de verkopers een verklaring tekenen waarin stond dat ze de boerka niet meer zouden verkopen. Toen sommigen protesteerden dat ze verlies zouden lijden, kregen ze volgens Al Yaoum24 van de plaatselijke bestuurders te horen dat dit ‘een opoffering is die het land van hen vergt’.