Home Schokkend

Deze 38-jarige had pijn in zijn gezicht. Na de diagnose stortte zijn wereld in… SCHOKKEND!

1008

Tim McGrath is 38 jaar en komt uit Michigan State. Toen hij op een dag een scherpe pijn in zijn kaak voelde, kon hij niet weten dat dit de laatste dag van zijn tot dan toe normale leven zou zijn.

Hij bezocht artsen en zij vonden de oorzaak van de pijn. Tim had een synoviaal sarcoom dat in zijn gezicht groeide. Dit is een zeldzame, agressieve vorm van een weke delen tumor, die vaak ontstaat zonder bijzondere symptomen, maar wel snel door het lichaam kan verspreiden.

In het begin besloot Tim de tumor te bestrijden zonder chirurgische ingrepen, maar 18 maanden later was het gezwel al net zo groot als een grapefruit en omdat een synoviaal sarcoom resistent is tegen chemotherapie, was dit geen optie. Het sarcoom moest uit zijn gezicht worden gesneden tijdens een operatie die ongeveer 30 uur duurde.

Hoewel de artsen hun uiterste best gedaan hadden om het gezicht van 38-jarige te reconstrueren, waren hun pogingen niet succesvol: zijn lichaam stootte de implantaten af. Tim vertelde de New York Post: “Na de operatie om de tumor te verwijderen was ik gebroken, ik besefte niet dat de helft van mijn gezicht weggenomen zou worden.”

Niet alleen was zijn uiterlijk misvormd, maar pogingen om zijn gezicht te reconstrueren leidde vaak tot infecties. Hij had zelfs enige tijd een gat in de zijkant van zijn gezicht.

Op aanbeveling van een vriend bezocht Tim één van de beste plastisch chirurgen Dr. Kongkrit Chaiyaste die hem weer hoop gaf. In de operaties die volgden, gebruikte hij de huid van Tim’s been en van onder zijn arm om een ​​deel van de linkerzijde van zijn gezicht te herstellen.

Na de operatie zei de 38-jarige: “Ik kan momenteel niks vloeibaars drinken, door mijn mond eten of bepaalde woorden uitspreken, maar mijn levenskwaliteit is enorm verbeterd. Er zijn mensen die naar me staren. Meestal zijn het kinderen die het niet begrijpen, maar ik hoop dat anderen meer kunnen zien dan slechts mijn uiterlijk.”

Deze keer accepteerde zijn lichaam de implantaten. De reconstructie is nog niet voltooid, maar de chirurg heeft Tim geadviseerd om een ​​pauze in te lassen voordat hij meer operaties ondergaat. Tim vertelt: “Dr Chaiyaste wil nu dat ik een jaar de tijd neem om te ontspannen en mijn kracht terug te krijgen, zodat de zwelling kan verdwijnen en ik kan genieten van het leven.” Bij de volgende operatie zal Dr. Chaiyaste proberen Tim de mogelijkheid te geven om te eten en drinken met zijn mond.

Ondanks deze tragische ziekte en zijn verminking heeft Tim zijn optimisme niet verloren en is hij een voorbeeld voor ons allemaal.

Hij vertelt: “Ik ben nu zelfverzekerd genoeg om mijn verhaal te delen, en als mijn reis kan leiden tot een gelukkig leven voor anderen om mij heen, begrijp ik echt waarom ik gekozen ben om dit pad te bewandelen.”