Home verw

Haar vader plaatste een foto van zijn baby op Facebook – hij redde zo wellicht het leven van zijn dochter

301

Deze vader nam een foto van zijn dochter maar hij had echter geen idee dat haar leven in gevaar was, en de foto redde zo haar leven.

De vader postte de foto op Facebook en de foto kreeg veel aandacht. Er waren een paar duizend mensen die in de comments reageerden en iedereen vond de foto heel schattig. Maar één comment trok de aandacht van de jonge vader.

In de comments sectie schreef een kinderarts het volgende:

“Zijn de oogjes een beetje geel? Het lijkt zo bij het bekijken van de foto, het is echter moeilijk te zeggen, het hele plaatje is een beetje geel gekleurd. Waarschijnlijk is het niets, maar het kan wel een symptoom zijn van geelzucht. Als haar ogen en huid daadwerkelijk een beetje geel tonen, dan kun je dit misschien laten controleren. Ik ben paranoïde kinderarts, vandaar mijn bezorgdheid.”

Imgur

De vader nam de commentaar ernstig en besliste een arts te bezoeken. En inderdaad, het kindje bleek geelzucht te hebben.

Meestal worden baby’s met geelzucht heel vlug opgemerkt, omdat de huid van baby’s in dit geval heel geel kleuren. Maar als de aandoening echter niet vroeg wordt opgemerkt kan dit leiden tot hersenletsels, volgens het Zweedse 1177.

De kinderarts lijkt zo het leven van het meisje te hebben gered, door commentaar te geven op de foto.