Home Random

Waarom hebben de letters F en J streepjes op het toetsenbord. Dit is de reden!

1299

Je hebt van die dingen die niet opvallen of die je maar gewoon voor lief neemt. Dit zal waarschijnlijk ook het geval zijn bij de streepjes op de ‘F’ en ‘J’ op je toetsenbord. Deze zitten op elk toetsenbord ongeacht het merk van je toetsenbord. Het is je misschien ook nog niet opgevallen of je hebt er nooit over nagedacht. Maar deze streepjes zitten er niet voor niks.

Men was 15 jaar geleden bezig met het ontwikkelen van het perfecte toetsenbord. En in die tijd zijn dus ook de streepjes geplaatst onder de letters ‘F’ en ‘J’. Deze streepjes zijn een indicatie van hoe je je vingers op het toetsenbord moet houden, mocht je snel willen typen met 10 vingers.

Laat je beide wijsvingers voor je begint met typen, rusten op deze streepjes. Hierdoor nemen je handen de perfecte houding aan om snel te typen. Door jezelf dit aan te leren, kun je makkelijk bij alle cijfers en letters op het toetsenbord.

Hieronder zie je een filmpje met de uitleg over hoe je met behulp van de streepjes het beste kunt typen.